De PVC vloer en uitleg

PVCvloeren zijn een product dat bestaat uit verschillende lagen van verschillende materialen die op elkaar zijn geklemd om een zeer duurzame, praktische en betaalbare vloerbedekking te vormen. De twee belangrijkste soorten PVCvloeren zijn Luxury PVC Tiles (LVT) en PVCrollen. Zowel LVT als opgerold PVC zijn gemaakt van dezelfde materialen, maar ze zijn anders opgebouwd om verschillende effecten te produceren. Het plankformaat is bijvoorbeeld ideaal om natuurlijk hout na te bootsen. Dit kun je bijvoorbeeld krijgen met een houtlook pvc vloer van Vloerenbaas

Wat zijn de verschillende soorten

PVC vloeren verwijzen zowel naar PVC rolvloeren, ook wel bekend als PVC plaatvloeren, als naar luxe PVC tegels (LVT).

 LVT

LVT is een type PVC vloerbedekking dat is ontworpen om natuurlijke vloermogelijkheden, zoals hardhout en keramische tegels, te imiteren. Dankzij technologische vooruitgang en verbeterde ontwerpmogelijkheden kunnen PVCvloeren er nu bijna identiek uitzien en aanvoelen als de producten die ze imiteren. LVT is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan tijdloze en trendy designs, in tegel- of plankformaat om het uitzicht van tegels of houten planken te imiteren. Het is ook verkrijgbaar in harde of flexibele tegels en planken. Hiermee wordt het lastiger om een pvc vloer betonlook aan te leggen. 

Het modulaire formaat van LVT maakt het gemakkelijk en snel te installeren, een belangrijk voordeel bij de renovatie van een huis of een kamer. Met LVT is het immers niet nodig om de dagelijkse routine te lang te verstoren door een of meerdere kamers af te sluiten. Renoveren met LVT kan gedaan worden terwijl de meubels nog in de kamer staan.

PVC Rol

PVC roll is een vloerbedekking op basis van glasvezel en kussens, die wordt geleverd in grote, doorlopende, flexibele vellen, en is verkrijgbaar in een bijna onbeperkt aantal stijlen, van tijdloos en realistisch tot meer speelse ontwerpen. PVC rollen zijn ook één van de meest betaalbare vloeroplossingen voor huiseigenaars. PVC rollen zijn ook 100% vrij van ftalaten en hebben een lage VOC-uitstoot (met uitzondering van uitbestede producten), wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Hoe duurzaam zijn PVC vloeren?

PVC vloeren worden over het algemeen beschouwd als een zeer duurzaam materiaal. Er zijn echter belangrijke factoren die bepalen hoe goed uw vloer in de loop der tijd meegaat. Bijvoorbeeld, de kwaliteit van het materiaal, hoe het is geproduceerd en hoe goed het is geïnstalleerd, zullen allemaal invloed hebben op de duurzaamheid en levensverwachting van uw PVC vloer.

Alle Tarkett PVCvloeren, zowel onze LVT- als onze PVCrollencollectie, zijn behandeld met een speciale PUR-oppervlaktebehandeling, die een extreme bescherming biedt en ze nog duurzamer en beter bestand tegen krassen of vlekken maakt. Ze hebben ook een transparante slijtlaag, die voor extra duurzaamheid zorgt. Onze Rigid LVT heeft ook een verbeterde stijve kernconstructie, die extra weerstand en uitstekende dimensionale stabiliteit biedt. Hierdoor zal het niet gaan rimpelen of opzwellen en zal de vloer na verloop van tijd niet uitzetten of krimpen.

Het product behoudt zijn vorm en afmetingen bij vocht- of temperatuurschommelingen. Water, kou of warmte veranderen het uiterlijk van Rigid LVT niet. De toplaag is zelfs zo duurzaam dat hij helpt beschermen tegen allerlei soorten schade. Het is ook een geweldige vloerkeuze voor druk belopen ruimtes en voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige vloer met weinig onderhoud.

Is PVC waterdicht? Zo ja hoe kan dat?

Ja, alle PVC vloerbedekkingen zijn waterdicht omdat ze voornamelijk uit PVC bestaan. De kwaliteit van de installatie kan echter invloed hebben op de mate van waterbestendigheid. LVT wordt bijvoorbeeld geleverd in planken of tegels die naast elkaar liggen, wat resulteert in meerdere naden. Hoewel de planken en tegels zelf waterdicht zijn, bestaat bij een verkeerde installatie de mogelijkheid dat er water of vocht door de naden sijpelt. PVC rol, aan de andere kant, wordt geleverd in vellen en er zijn meestal zeer weinig, of geen, naden bij installatie.

Door zorgvuldig de instructies van de fabrikant te volgen, kunnen zowel LVT als PVCrollen worden gebruikt in ruimtes die onderhevig zijn aan vocht, zoals de badkamer en de keuken.

Previous post Sup yoga
Next post Het kan zijn dat je wil lenen met een tijdelijk contract, hoe werkt dat nu precies?

Leave a Reply

Your email address will not be published.