Het kan zijn dat je wil lenen met een tijdelijk contract, hoe werkt dat nu precies?

Wanneer u gaat lenen, komt u vaak termen tegen als ongedekte leningen, doorlopende leningen, leningen met variabele rente, enz. Hoewel deze termen min of meer voor zichzelf spreken, is het toch nuttig om duidelijk te zijn over hun exacte betekenis en wat ze betekenen. impliceren voordat u een leencontract afrondt.

Ongedekte versus gedekte leningen

Zoals de naam al aangeeft, is een beveiligde lening een lening waarbij u een soort onderpand biedt tegen de lening. De afspraak is dat als u in gebreke blijft met de lening, de geldschieter het recht (maar niet de verplichting) heeft om bezit te nemen van het goed dat u hebt verpand.

In de meeste gevallen zou dit actief zijn wat de geldschieter heeft gefinancierd. Als u bijvoorbeeld een woonkrediet afsluit, biedt u de woning als onderpand aan. (Bron: Spaarbuidel)

Hoe kun je alle zaken herfinancieren?

Er kunnen zich ook gevallen voordoen waarin u extra zekerheden moet bieden bovenop het te financieren actief. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de geldschieter bijna 100% financiert van een actief dat vatbaar is voor een snelle daling van de marktwaarde. In dergelijke gevallen kan de geldschieter erop aandringen dat u een ander actief plaatst om een ​​redelijke beschermingsmarge te bieden in geval van wanbetaling.

Ongedekte leningen zijn leningen waarvoor dergelijke zekerheidsovereenkomsten niet bestaan. Deze leningen worden toegekend op basis van uw kredietwaardigheid, terugbetalingsvermogen en andere factoren.

Lenen zonder contract of met een tijdelijk contract

In gevallen waarin de klant de keuze heeft om een ​​beveiligde of een ongedekte lening aan te gaan, kan de eerste worden aangeboden tegen een iets lager tarief, zeker als je wil lenen met een tijdelijk contract is dat het geval. Dat wil zeggen, ervan uitgaande dat elke andere factor gelijk blijft. Dit komt door het lagere risico voor de geldschieter, die een beroep doet op een specifiek activum in het geval u in gebreke blijft. Deze situatie is echter relatief zeldzaam bij consumentenfinanciering, hoewel het vaker voorkomt bij de financiering van bedrijven.

Previous post De PVC vloer en uitleg
Next post Wat zijn de beste opties om de kosten van een uitvaart te berekenen? Een aantal kosten op een rij

Leave a Reply

Your email address will not be published.