In het Sanskriet verwijst “yoga” naar een verbinding of vereniging. En voor SUP yogi’s wordt deze verbinding versterkt door de toevoeging van frisse lucht, zonlicht en de gewichtsveranderende kracht van water. Met een vloeiend oppervlak hebben de lasten van het leven minder invloed op je en vervliegen ze geleidelijk in de zachte golven.

Natuurlijk gaat het niet alleen om de hemelse momenten. Paddleboard yoga gaat ook gepaard met een behoorlijke hoeveelheid vallen. En dat is een deel van de aantrekkingskracht. Ongragelijk in het water plonsen is gewoon een ander verjongend aspect van de beoefening. Nog een element van de eenheid.

Dus als je SUP yoga wilt proberen, laat je ego dan op het strand. Bereid je voor om plezier te hebben en nat te worden. En maak je klaar voor een compleet nieuwe reeks sensaties voor de spieren. Je core zal natuurlijkerwijs meer geactiveerd worden om het vloeibare oppervlak te compenseren, en je zult merken dat je spieren betrokken raken op een manier die ze nooit deden in de studio op Main Street. Voor SUP yoga kunnen single layer supboards goed van pas komen dankzij het lichte gewicht. Of zijn er supboards met een zitje die je kunt gebruiken voor SUP yoga?

Hier zijn vijf houdingen, van verschillende complexiteit, die je een onvergetelijke SUP yoga ervaring kunnen geven.

Houding

Laat je niet misleiden door de naam – dit kan nog steeds een lastige SUP pose zijn voor beginners. Maar omdat het een bekende houding is, kun je je minder concentreren op de techniek en meer op je omgeving. Bekijk de stap-voor-stap instructies hier.

Wiel

Deze houding voor gevorderden ziet er absoluut prachtig uit op een paddleboard. Het opent je borstkas en geeft je longen meer kracht, dus haal diep adem. Frisse lucht is een van de belangrijkste ingrediënten voor een verkwikkende dag op het water.

Neerwaartse hond

Deze klassieke voorwaartse buiging is een van de weinige houdingen die naamsbekendheid heeft bij het grote publiek. Het is ook een goede houding voor beginners als ze hun zeebenen vinden. Het rekt je hele lichaam en je zult het echt voelen in je ruggengraat.

Warrior 2

Is dit een moeilijke pose? Ja. Zal je vallen als je het probeert? Waarschijnlijk wel. Maar Warrior 2 is een van die poses die perfect samengaat met de surf roots van SUP.

Korpse houding

Laat je niet misleiden door de naam… deze houding zal je levendiger dan ooit laten voelen. Na een dag van vallen, weer opstaan en uiteindelijk poses bereiken op je board, beloon je jezelf door op je rug op het board te gaan liggen. Laat je voeten en handen in het water bungelen. Het is pure gelukzaligheid.

Gewonde pauw

De basis pauw houding is al uitdagend genoeg, omdat het een enorme arm- en polskracht vereist. De ‘Gewonde Pauw’ brengt het naar een hoger niveau, met al je gewicht balancerend op één hand terwijl je benen achter je omhoog gaan. Het is riskant op een vaste ondergrond, dus een poging in SUP-stijl kan resulteren in meer dan een gewonde pauw!

Lotus

Hoofdstand houdingen zoals deze zijn uniek omdat je niet eens je handen of onderarmen gebruikt voor balans. Het is gewoon je hoofd dat op de grond rust, met je benen in een verticale ruitvorm. Als je dit op je board probeert, is dat een recept voor een ramp.

Previous post Wat bepaalt je hypotheekrente?
Next post De PVC vloer en uitleg

Leave a Reply

Your email address will not be published.